četvrtak, 8. prosinca 2011.

Mobiteli s Androidom prodavali su se bolje od iPhonea

Američka mreža za mobilno oglašavanje Millennial Media objavila je kako je Googleov Android prestigao Appleov iOS kao vodeći operativni sustav za pametne mobitele na njihovoj mreži, javlja Mashable. Ti podaci daju dodatnu potvrdu predviđanju tvrtke za istraživanje tržišta Gartner Research da će Android postati glavni operativni sustav za pametne mobitele do 2014. godine.

Mobiteli s Androidom prodavali su se bolje od iPhonea po prvi puta početkom 2010. godine, a izvještaj tvrtke za istraživanje Nielsen nedavno je naveo da je Android povećao svoj tržišni udjel između siječnja i studenog, dok je Appleov udio ostao isti, a BlackBerryjev pao. Dio prednosti Androida je u tome što ga koristi više proizvođača, dok Appleov i RIM-ov sustav koriste samo njihovi mobiteli.

Na Millennialovoj mreži, Android ima sjajne rezultate s oglašavanjem. Zahtjevi za oglašavanje na Androidu porasli su za 141 posto u zadnjem kvartalu, u usporedbi s 12 posto rasta za Apple i 60 posto za RM. Ove statistike odnose se samo na Millennialovu mrežu, koja je prisutna kod 80 posto američkog stanovništva s mobitelima. Mashable navodi da u skladu s trendovima ne bi bilo čudno da i ostale mreže pokažu podatke koji idu u korist Androida.

Zabrinuti za zdravlje djece, novinari HTV-ove popularne emisije pod nadzorom urednika Joze Barišića krenuli su saznati koja će školska torba najmanje opteretiti nejaka leđa prvašića i ostalih polaznika nižih razreda osnovne škole. Jeftine torbe, istaknuto je u prilogu, mogu biti pogubne za kralježnicu najmanjih učenika, ali zato torba iz Magme koja košta 399,99 kuna efektivno čuva dječja leđa.

Tako barem tvrdi glasnogovornica Magme Tamara Leboš, koja je u prilogu dobila 20-ak sekundi da nabroji sve prednosti školske torbe kakva se može nabaviti u njihovim trgovinama. Niti jedan drugi trgovački lanac u kojem se kupuje školska oprema u istom HTV-ovom prilogu nije dobio prostor za besplatno oglašavanje.

Nema komentara:

Objavi komentar